Reiseforslag

Verdens nordligste by: Hammerfest

Hammerfest er verdens nordligste by, og er en mikropol med alt du trenger omgitt av tøff, naken arktisk kyst. Hammerfest er flotte fotturer, krigshistorie og arktisk byatmosfære.

Panoramavennlige Nordkapp

Lengst* nord i Europa strekker det seg en 307 meter høy klippe, som bader i midnattssol på alle offisielle turistbilder. Vi snakker om Nordkapp, stedet du bør besøke minst én gang i livet. 

Alta: Bynær villmark

Alta tilbyr bynær villmark, Unesco-verdensarvattraksjoner og er et perfekt utgangspunkt for å utforske resten av fylket. 

Ta lokalbåten til de minste samfunnene

I nord må du av og til jobbe litt for å komme til de mest spennende stedene. Her er en veiviser til bittesmå, vakre lokalsamfunn utenfor allfarvei i de nordligste fylkene.  Les mer om småstedene du kan besøke i Finnmark når du reiser med LangfjordXpressen, MåsøyXpressen, RolvsøyXpressen og SørøyXpressen. 

Varangerekspressen tar deg rundt lengst i nordøst i Norge

Bussen som går rundt Varangerfjorden tre ganger daglig, tar deg med til gammel historie, drama fra 2. verdenskrig, støyende fuglefjell og mange kulturer.  Vi har laget en reiserute som tar for seg de viktigste stoppestedene langs Varangerområdet med rute 150 Varangerekspressen.