Finnmark som destinasjon

Viktige landingsårer i Finnmark

Det er flere måter å reise til Finnmark på hvis du kommer utenfra. Landingsårene er naturlige utgangspunkt for reise videre med Snelandia sin kollektivtransport.

De største flyplassene i Finnmark som også tar langdistanseflyvninger fra andre deler av landet er:

  • Alta 
  • Kirkenes 
  • Lakselv

Lander du her anbefaler vi å bruke Snelandia sin reiseplanlegger for å finne den beste reisen videre med lokal kollektivtransport dit du skal!

Ankommer du med båt fra eksempelvis Hurtigruten, som også har flere faste kaianløp langs Finnmarkskysten kan dette være utgangspunkt for en reise videre med Snelandia sine busser og båter.

En fin inngangsport til Finnmark kan være en busstur fra Tromsø til Alta. Troms fylkestrafikk kjører rute 150 som er verdt å sjekke ut som reisealternativ.

Opplevelser 

Les mer om mulighetene offentlig transport gir

Reis med sommerbilletten

Offentlig kollektivtransport

Mindre tettsteder i hele Finnmark har færre avganger, så les avgangstidene nøye. Som regel korresponderer lokale bussruter med anløp av hurtigbåt og ferge.

Bybusser finnes i byer og tettsteder. Disse har hyppigere avganger, og i Hammerfest og Kirkenes er bussen uunnværlig for turister som vil se alle severdighetene.

Hurtigbåter og ferger er en god måte å oppleve naturen langs kysten på. Det er et godt utvalg hurtigbåter og ferger som det er verdt å benytte seg av for å komme ut til avsidesliggende tettsteder og vill natur som kan være utgangspunkt for gå- og fisketurer.

Les mer om mulighetene lokale bussreiser muliggjør på Nordnorge.com

Stor bagasje på reise

Les mer om bagasje på reise her