Om Snelandia

Her finner du ofte stilte spørsmål!

Hvem er Snelandia?

Bildet er tatt fra innsiden av en buss, i frontruta ser man en annen gul Snelandiabuss som kjører i motgående kjørefelt. Bussjåføren vinker. Bildet er tatt på vinterstid. - Klikk for stort bilde Sunniva Tønsberg Gaski/ FFK

Snelandia er merkevaren for kollektivtransporten i Finnmark for bruk i markedsføring og synliggjøring av offentlig kollektivtransport i Finnmark. 

Organisering av kollektivtrafikken i Finnmark

Snelandia utgjøres av Finnmark fylkeskommune (ruteeier) og de ca. 15 ulike operatørene som trafikkerer busser og båter på land og sjø.  Det er kollektivseksjonen ved Samferdselsavdelingen i fylkeskommunen som arbeider med kollektivtilbudet i fylket, samt merkevaren Snelandia. I dag er vi 16 ansatte.

Under merkevaren Snelandia leveres det transporttjenester i form av ferger, hurtigbåter, busser og bestillingstransport som frakter om lag 1,7 millioner mennesker i Finnmark årlig. Her inngår bybusstilbudet i Alta, Hammerfest, Honningsvåg og Kirkenes, skoleskyss i hele Finnmark, langdistanse ekspressbuss og båtavganger til og fra veiløse samfunn.

I nedtrekksmenyene finner du flere spørsmål og svar! Vi håper dette er oppklarende.

Ofte stilte spørsmål