Nye bussruter søndag 1. oktober

De gule bussene er tilbake. Men vi endrer mer enn fargen. Her følger de viktigste endringene.

Illustrasjon gul buss - Klikk for stort bilde
 • Bedre bybuss
 • Nye ekspressruter
 • Sanntidssystem
 • Enklere bestilling

Fra søndag 1. oktober fornyer vi rutetilbudet i Finnmark. Vi gjør det enklere å reise med et bedre bybusstilbud, flere nye ekspressruter og sanntidssystem. Og gulere busser.

Ut over høsten introduserer vi mange andre nyheter som gjør det lettere å reise:

 • Nye busser med høyere komfort, bedre plass og den klassiske gulfargen vi kjenner fra bussene i Finnmark
 • Nytt sanntidssystem som gjør at du kan følge med om bussene er forsinket og om bussene er fulle (kommer i løpet av høsten)
 • Bestill bestillingsruter og signalanløp på båt direkte i reiseplanlegger
 • Bedre billettsystem med mulighet for nettbutikk, plassreservasjon, forhåndskjøp og bruk av betalingskort som billettbærer kommer i løpet av noen måneder
 • Noen holdeplasser blir endret og noen holdeplasser får også nytt navn.
 • Bruk reiseplanleggeren for oppdaterte tider og holdeplassinformasjon

Ruteendringer

Nedenfor følger de viktigste ruteendringene som trer i kraft søndag 1. oktober. I tillegg kan det være andre endringer på alle ruter, så bruk ruteplanleggeren på snelandia.no og i appen Snelandia Reise før du skal reise. 

Nye ekspressruter

– Ny daglig (Dx6) ekspressrute mellom Alta og Varangerbotn knytter Øst- og Vest-Finnmark bedre sammen
– Ny ekspressrute Alta–Kautokeino
– Ny daglig (Dx6) ekspressrute mellom Storslett og Alta gjør det enklere for jobbpendlere, skoleelever og reisende over Alta lufthavn å reise til/fra Alta
– Ny daglig rute (Dx67 på skoledager) Tana bru–Nourgam med forbindelse videre Nourgam–Ivalo, knytter Øst-Finnmark nærmere handelsstedet Nourgam, flyplass i Ivalo og flyplass/tog i Rovaniemi

Kirkenes

– Hyppigere avganger på bybuss i Kirkenes
– Hovedholdeplass flyttes til sentrum vis-a-vis Scandic

Vadsø

– Oppgradering av bybussen med bedre forbindelse til Vestre Jakobselv
– Flybuss til Vadsø lufthavn

Alta

– Store forbedringer av bybusstilbudet til bydeler som Aronnes, Saga, Bossekopfjæra/Skajaluft og Thomasbakken med langt flere avganger enn i dag
– Flere nye holdeplasser i Alta med mulighet for overgang til andre ruter

Tana bru

– Hovedholdeplassen flyttes til sentrum ved rådhuset

Fleks: Bestillingstransport fra Snelandia 

Fleks-transport fra Snelandia er et fleksibelt tilbud på bussruter med lite trafikk. Du må bestille plass for at bussen skal gå eller at båten skal anløpe en havn. Bussrutene het tidligere Flexx.

Snelandia Fleks-rutene er tydelig merket i reiseplanleggeren. Du kan nå bestille Fleks-ruter og signalanløp på båt direkte fra reisesøket på snelandia.no eller appen Snelandia Reise.

Endringer i Fleks-ruter

 • Flexx 809 Mehamn–Gamvik og Flexx 816 Neiden legges ned.
 • Flexx 811 Kjøllefjord–Dyfjord, Flexx 817 Hønseby–Kjerringholmen, Flexx 812 Kvalsund–Saraby, Flexx 824 Kirkenes–Jakobsnes–Tårnet og Fleks 828 Kvalsund–Klubbukt legges ned på sommeren.

Bruk reiseplanlegger

Nye rutetider kan skape utfordringer. Alltid når endringer skal skje, nye busser skal inn, nytt billettsystem, dataløsninger skal fungere, så vet vi at det vil komme utfordringer og avvik. 

Snelandia vil sette pris på tålmodighet, slik at sjåførene, teknikere og andre som tilpasser kollektivtrafikken får gjort jobben sin slik at utfordringene løses kjappest mulig.

Bruk reiseplanleggeren på snelandia.no og i appen Snelandia Reise aktivt. Her får du korrekt ruteinformasjon og informasjon om forsinkelser og avvik.