keyboard_arrow_right keyboard_arrow_right
Reise videre med fly

Reise videre med fly

Snelandia har tilbringertjeneste til flere av flyplassene i fylket

Skal du reise til og fra flyplass, kan det være et godt alternativ å reise med Snelandia.

Du bør beregne god tid ved overgang til videre transport. Det er ordinære ruter som kjører til og fra flyplassene, vi har ikke korrespondanseavtale med flyselskapene. Flyselskapene har ingen forpliktelse til å vente på passasjerer som kommer med forsinket kollektivtransport. Våre busser og båter vil under normale omstendigheter kjøre på rutetid og kan ikke vente på passasjerer som kommer på fly som er forsinket. Du bør derfor alltid ha mulighet til alternativ transport.

De store regionale flyplassene trafikkeres av SAS, Norwegian og Widerøe, de øvrige av Widerøe.

Bruk reiseplanleggeren for å få de siste oppdaterte rutene til og fra de forskjellige flyplassene. Her er en oversikt over de viktigste tilbudene til de største flyplassene i Finnmark:

Alta lufthavn

Til og fra Alta lufthavn har du gode forbindelser med blant annet Hammerfest med hurtigbåten VargsundXpressen. Det kjøres buss fra flyplassen som korresponderer med VargsundXpressen. I tillegg er det gode bussforbindelser til Hammerfest, Karasjok/Kautokeino, Nordkynn-området. 

Kirkenes lufthavn

Til og fra Kirkenes lufthavn har du gode forbindelser til Kirkenes-området, til resten av Varangerområdet med bussruten Varangerekspressen, som går til Tana, Vadsø og Vardø, i tillegg til enkelturter som korresponderer med langruter til Båtsfjord og Berlevåg. 

Lakselv lufthavn

Til og fra Lakselv lufthavn går det flere bussavganger mot mellom Karasjok, Lakselv og Hammerfest. 

 

Ønsker du å sjekke om flyet er i rute, kan dette gjøres på www.avinor.no