keyboard_arrow_right keyboard_arrow_right

Rockebåten tar rockefolket til Sørøyrocken

Rockebåten tar rockefolket til Sørøyrocken

 

Fulle ferger og lange køer under Sørøyrocken skal bli historie. I sommer kan du ta Rockebåten direkte fra Hammerfest og Alta til Sørvær!

 

Finnmark fylkeskommune og Sørøyrocken har sammen jobbet fram et nytt tilbud for festivalgjengere som tenker seg til Sørøya i slutten av juli. La bilen stå på kaia og kom deg til Sørvær med hurtigbåt. 

-Sørøyrocken gleder seg til å samarbeide med fylkeskommunen om båttransport til Sørvær. Billettene er i år billigere og kapasiteten større enn den har vært tidligere år når festivalen selv har leid inn båt. Billettene trenger ikke å forhåndsbestilles, men kjøpes ombord. Vi håper at så mange som mulig benytter tilbudet og tar turen til vakre Sørvær siste helgen i juli, sier daglig leder Kristin Alvestad.

-Fylkeskommunen har igjennom flere år sett på støtte til arrangement av denne typen som gode trafikksikkerhetstiltak. Her har folk muligheten til å komme seg til og fra arrangementet med kollektivtransport, i stedet for å sette seg bak rattet i bakrus, eller være engstelig for at andre gjør det, sier kommunikasjonsrådgiver i Finnmark fylkeskommune, Kari Bjørkli Thomassen.

De siste par årene har Finnmark fylkeskommune blant annet satt opp ekstra buss i forbindelse med Grenseløsfestivalen.

Sørøyrocken foregår på ei øy hvor man kun kan komme til med ferge, og hvis man ønsker å ha med bil så kan man det. De siste årene har man sett at det er helt fulle ferger under festivalen, og lang kø av gjenstående biler på hver side.

-Dette har naturligvis gjort folk utålmodige og frustrerte, så ved å sette inn hurtigbåter fra Alta og Hammerfest direkte til Sørvær, så avlaster vi ferga, og gir folk muligheten til å komme seg hjem på en mer smidig måte.

-Til slutt så håper vi jo at dette fører til at folk faktisk velger å la bilen stå hjemme, møter opp på kaia, og kan starte festivalen allerede på vei til Sørvær – hjemmefra – direkte til festivalen!

 

AVGANGSTIDER

 

Alta-Sørvær:

Torsdag 23. juli kl. 15.00
Fredag 24. juli kl. 15.00

Sørvær-Alta:

Søndag 26. juli kl. 15.00

Hammerfest-Sørvær:

Torsdag 23. juli kl. 16.00
Fredag 24. juli kl. 16.30

Sørvær-Hammerfest:

Søndag 26. juli kl. 16.15 

 

PRISER

Alta-Sørvær

Voksen:  En vei kr.  400,-  Tur/retur kr. 600,-
Barn: En vei kr. 200,- Tur/retur kr. 300
Familie: En vei kr. 1000,- Tur/retur: 1500,- (2 voksne/2 barn)

Hammerfest-Sørvær

Voksen: En vei kr. 300,- Tur/retur kr. 500,-
Barn: En vei kr. 150,- Tur/retur kr. 250,-
Familie: En vei kr. 800,- Tur/retur kr. 1400,-