keyboard_arrow_right keyboard_arrow_right

Nye ruter fra 2016

Nye ruter fra 2016

Alle ruter endres

1.januar 2016 går Finnmark fylkeskommune inn i en ny tidsalder for kollektivtrafikk. Det blir store omleggelser stort sett over hele fylket, både for buss, hurtigbåt og ferje - og alle ruter markedsføres under navnet Snelandia. Rutene publiseres nå fortløpende på 177finnmark.no etterhvert som de blir ferdige.

 

Alle ruter har nå vært igjennom en anbudsprosess, noe som gjør at rutene skal være mer forutsigbare bl.a. ved at rutene ikke kan endres like ofte som tidligere. Ingen ruteendringer skal normalt skje under 4 måneder før iverksettelse, og ruteevaluering som involverer kommunene vil normalt skje en gang i året - i tredje kvartal.

Rutene i reiseplanleggeren vil til enhver tid være oppdatert minimum 12 måneder fremover, men som nevnt over kan ruteendringer skje med 4 måneders virkning. 

De som ønsker å se de "gammeldagse" rutetabellene, finner fremdeles disse under menyvalget "Rutetabeller" på denne siden, men vær oppmerksom på at disse tabellene kun er å regne som veiledende. For å se korrekt rute må man benytte reiseplanleggeren.