keyboard_arrow_right keyboard_arrow_right

Betal med kort eller mobil

Betal med kort eller mobil

 

Fra 1.januar legger vi opp til minst mulig bruk av kontanter og kjøp av billetter om bord. Vi oppfordrer til å kjøpe billetter på forhånd med Mobillett eller bruke verdikort/månedskort. Vi installerer kortterminaler på samtlige busser og båter, og dette vil være på plass fra tidlig i januar.

 

Kontantfrihet i kollektivtrafikken er viktig - av flere årsaker. Kontanter om bord utgjør en større risiko for ran, og ved å fjerne dette reduserer vi risikoen for våre sjåfærer og passasjerer. I tillegg vil bussen ha mer effektive ruter, ved at man slipper å stå lenge på bussholdeplassene fordi sjåføren selger billetter. Dette håper vi du setter pris på.

Vi senker også prisene på enkelte kort. Ungdomskortet «Finnmarkskortet – UNG» vil kun koste kr 250,- i måneden - og dette er gyldig både for ungdommer mellom 12 - 20 år, samt for reisende med honnørbevis. Dette kortet gir fri reise med buss og hurtigbåt. I tillegg innføres månedskort for barn i alederen 5 - 11 år. 100 kr pr. måned - og da kan du reise så mye du vil på bybussene.

Mobillett og betaling på SMS er i første omgang tilgjengelig på bybusser - men vi jobber med tilsvarende løsninger også for langrutene.