keyboard_arrow_right keyboard_arrow_right
Ang. ras på fv102 i Hasvik

Ang. ras på fv102 i Hasvik

Status per 11.01.2018

Entreprenør er på stedet og har startet sikringsarbeidet. Entreprenøren melder om svært dårlig fjell og faren for ytterligere ras er stor. Statens vegvesen har varslet at vegen mellom Falkbergtunnelen og Sandvika vil være stengt til 21. januar klokken 21:00, men det vil gjøres løpende vurdering om det er mulighet for å åpne vegen for ferdsel tidligere. 

Vegen mellom Breivikbotn til Sandvika er åpen og i morges, torsdag 11. januar, åpnet vegen mellom Sørvær og Breivik. 

Hasvik kommune har åpnet scooterløype fra Sandvika til Breivik for fri ferdsel.  

Finnmark fylkeskommune og Statens vegvesen har vurdert en midlertidig åpning av vegen i perioder på dagen, slik at brukerne og næringslivet skulle få mulighet å komme seg til ferga. Dette var fra et faglig perspektiv ikke mulighet å gjennomføre – risikoen med dette er for stor.

Båt til og med 21. januar

Finnmark fylkeskommune har satt inn hurtigbåt til Sørvær og anbefaler reisende å følge med trafikkinformasjon på www.snelandia.no og Snelandia sine facebooksider. Hurtigbåten er satt i drift til og med 21. januar eller når vegen igjen åpnes. 

Etter forespørsel fra Hasvik kommune har fylkeskommunen vurdert å sette inn ekstra avgang mellom Sørvær-Hasvik mandagsmorgen. Dette lar seg ikke gjøre grunnet arbeidstidsreglement.