keyboard_arrow_right

Snelandia + Sørøyrocken = Sant

Sørøyrocken trekker mange tilreisende til Sørvær hver sommer, og i en årrekke har fylkeskommunen stilt opp med «Rockebåt» for å frakte festivalsugne finnmarkinger til og fra Sørøya. – Dette er sommerens hyggeligste utgift, sier hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken.HURTIGBÅT

Siste helga i juli trekker Sørøyrocken kjente artister til Sørvær og lager landets kanskje mest koselige festival.

– Vi er imponert av hva de får til på et sted med knappe 250 innbyggere, sier Bakken, som roser festivalledelsen for både arrangement og dialog.

– Vi er glad Snelandias fartøy kan være med å hjelpe festivalen og bidra til en enklere kommunikasjon til og fra, men for oss handler ikke dette bare om å gi støtte til en flott festival. Et arrangement av denne størrelsen gir store kapasitetsutfordringer på våre ferjer mellom Øksfjord og Hasvik. Det at publikum kan gå om bord i båten allerede i Hammerfest eller Alta, og bli fraktet nærmest helt fram til dansegulvet hjelper godt på situasjonen, sier Bakken, som også understreker at det er en trafikksikkerhetsundertone i budskapet. Festival, hyggelig samvær og sommervarme gjør at mange naturlig hygger seg med en øl eller to. Ved å ta båten slipper man å kjøre selv, og kan heller bruke tida til nettopp å kose seg.

Snelandias rockebåter vil i år ha avgang som følger:

Torsdag, fredag og søndag under festivalen vil «Falkefjell» gå fra Alta til Sørvær, og tilby transport begge veier alle tre dager. Torsdag vil det bli satt opp egen avgang med «Hornøy» fra Hammerfest til Sørvær. I tillegg vil LoppaXpressen legge inn anløp av Sørvær i ruteplanen, slik at man fredag kan komme seg fra Hammerfest til Sørvær, og i retur på søndag. Både i SørøysundXpressen og LoppaXpressen vil det være rutejusteringer disse dagene, men disse skal være publisert i reiseplanleggeren i god tid, så de ikke kommer overraskende på publikum.

I 2016 var tilbudet så populært at man ikke klarte å få med alle passasjerene som sto på kaia.

– Det er dessverre sånn at når båten er full, så er den full – vi kan nok dessverre ikke love at alle får plass i år heller, sier hovedutvalgslederen, men legger til at de har økt kapasiteten noe i forhold til i fjor.

– Og, avslutter Bakken, vi har ikke økt prisene heller: 400 kr for reise èn vei, og 600 kr for tur/retur – det, kombinert med festivalglede og sommersol på Sørøya skulle være gode argument for å velge rockebåten i sommer, sier han.