keyboard_arrow_right

Bestill Flexx-ruter

Flexx.no

Flexx-rutene kjører kun hvis det er forhåndsbestilt plass. Bestill plass på Flexx.no, klikk på kartet under for å komme direkte til aktuelle Flexx-ruter i en kommune.

 

Bestill plass minimum to timer før avgang, på enkelte ruter kvelden før. Info om bestillingstid finner du på Flexx.no eller ved å bruke reiseplanleggeren.

Du kan også bestille Flexx-rute ved ta kontakt med 177 på telefon, chat eller e-post.

 

Spørsmål og svar

Hvordan bestiller jeg?
Gå inn på finnmark.flexx.no og velg kommunen du vil reise fra. Velg rute, deretter holdeplass og avreisedato, for å velge avgang. Velg avgang og antall passasjerer, trykk på bestill. 

Du kan også bestille ved å ringe 177 eller ta kontakt med ruteopplysninger på chat eller e-post.

Hvorfor må jeg bestille plass?
Flexx-rutene er satt inn på ruter som har for få passasjerer til å kjøre fast. For å unngå tomme busser gjennom fylket, har vi opprettet bestillingsruter som kun kjører når det er passasjerer. Dette gjør at vi kan opprettholde et tilbud hvor det ikke er økonomisk forsvarlig å sette inn en ordinær rutebuss. Flexx-rutene kjøres som taxi eller minibuss, men du betaler kun busspris.

Hvorfor er det begrenset antall plasser?
Vær tidlig ute hvis du vil ha sikker plass. På enkelte strekninger kjøres det kun taxi med plass til fire passasjerer. Vi vil forsøke å sette inn flere biler eller minibuss hvis det er flere som skal reise, uten at vi kan garantere dette. Ta kontakt med 177 hvis det er fullt og du likevel ønsker å reise.

Må jeg bestille plass?
Det anbefales sterkt å bestille plass på forhånd. Skulle du ikke rekke å bestille innen tidsfristen, kan du forsøke å møte opp til avgang. Er ruten bestilt og det er ledig plass, vil vi normalt kunne tilby deg en plass.

Enkelte Flexx-ruter er skolebusser som kjører regelmessig gjennom skoleåret. Likevel bør du bestille på forhånd for å være sikret plass, selv om sjåføren normalt vil ta deg med om bord hvis du står på holdeplass. Passasjerer som har bestilt på forhånd prioriteres.

Hvor mye bagasje kan jeg ta med?
På Flexx-ruter der det kjøres med taxi har begrenset bagasjeplass. Har du mye bagasje, anbefales at du ringer 177 på forhånd. Det vil normalt ikke være mulig å ta med større bagasje som sykler og hunder med mindre dette er avtalt på forhånd.